Godt på vej til sydens sol

30 Jun 2017

Hører du til de mange danske familier, som denne sommer pakker bilen og kører sydover på de europæiske motorveje? Så giver vi dig her et par gode råd til at komme lettest gennem Tyskland og undgå de værste bilkøer på vejen.

Feriestart er notorisk lig med tæt trafik på de danske og ikke mindst tyske motorveje. Vejdirektoratet fremhæver særligt fredage og lørdage i sommerferiens start som prop-dage. Så et tip er at vente til søndage med at køre sydover.

Køvarsel på A7

Går bilferien til populære destinationer som Frankrig og Italien, er det særligt det store vejarbejde på A7 nord for Hamborg, som trækker overskrifter. Her forventer både FDM og Vejdirektoratet øget risiko for kødannelser. 

Varslet om risiko for kø strækker sig også til A7 syd for Hamborg og til A9 syd for Berlin. Derimod skulle motorvejene længere mod syd i Tyskland og nabolandene byde på mindre kørisiko, da der ikke er store vejarbejder i gang.

Planlæg turen

FDM har samlet en række tips til at undgå timelange køer på særligt de tyske motorveje. 

Et råd er at køre om natten – med chaufførskift og pauser indlagt. Og så kan du med fordel lægge køreturen mandag til torsdag, hvor rejsetrafikken er mindre massiv. Endelig bør du undgå at ramme de store tyske byer omkring myldretid både morgen og eftermiddag.

Shell kvalitet i hele Europa 

Med ønsket om en rigtig god og sikker tur vil vi minde om, at du faktisk har over 11.000 muligheder for at tanke Shell brændstof på din vej rundt i Europa. Så mange Shell servicestationer er der nemlig at vælge imellem på de europæiske veje. Bemærk dog, at det ikke er muligt at betale med dit private Shell Card på stationer udenfor Danmark. 

Du kan faktisk planlægge din tur ned gennem Europa med vores ruteplanlægger.

Alle artikler >